اين هنرمند که محصولاتش به شيوهاي بينظير و کاملا سنتي به توليد ميرسد، با اشاره به اينکه ظروف مسي بدون نقش و گل به لحاظ بهداشي بودن خود بيشتر مورد پسند خارجيان قرار ميگيرد، افزود: همه اين ظروف بهدليل رعايت شيوه اصولي سفيدگري مس، خاصيت ميکروبکشي داشته و تقويتکننده اعصاب است.
وي با توضيح اينکه به سفيدگري مس، قلاعکاري نيز ميگويند، تصريح کرد: از آنجا که همه توليدات من جنبه کاربردي و مصرفي دارد و کمتر ظروف تزئيني را شامل ميشود، مشتريان دائمي بسياري را به خود اختصاص دادهاست.
\"اشرفزاده\" قيمت هر کيلو مس خام را 7 هزار و 800 تومان اعلام کرد و افزود: قابليت مس آنقدر زياد است که جز ظروف مصرفي و تزئيني، در انواع و اقسام وسايل فني نظير سرراديات ماشين و حتي برخي قطعات تانک و ماشينهاي جنگنده نيز کاربرد دارد.
وي با اشاره به اينکه مواد اوليه اغلب ظروف مسي مورد استفاده، از مسهاي قراضه تأمين ميشود، ادامهداد: مسهاي قراضه ايران را کشورهاي ترکيه، پاکستان، افغانستان به راحتي خريداري ميکنند و پس از ذوب آنها در تهران بهصورت ورق در ميآيد و مورد استفاده هنرمندان و صنعتگران قرار ميگيرد.
هنرمند کرماني 64 ساله، همچنين يادآورشد، ديگ و کماجدان و قدح، از جمله دستساختههاي وي در دوران کودکي بوده و از همان زمان، توليداتش متقاضيان بسيار داشته است.
\"اشرفزاده\" ضمن اظهار خرسندي از وضعيت بازار فروش توليداتش، گفت: به اين دليل از حرفهام رضايت دارم؛ چون هنوز توليدات هيچکس به اندازه توليدات من در دنيا طرفدار ندارد.
تنها مسگر چکشي سنتي کرمان، با اشاره به اينکه هيچيک از فرزندانش به حرفه پدري علاقهمند نيستند، افزود: با وجوديکه ضرباهنگهاي چکش بر روي مس موجب سنگيني گوشهايم شده، اما ولي به موسيقي چکش روي اين فلز گرانبها عادت کردهام و بدون آن قادر به ادامه زندگي نيستم؛ زيرا اين آهنگ تنها چيزي است که به من آرامش ميبخشد.
وي با تأکيد بر اينکه تاکنون در ارائه خدمات، به هيچيک از مشتريان بدقولي نکردهاست، تصريحکرد: اغلب اوقات براي بهموقع رساندن سفارشات به دست مشتريان تا ديروقت شب کار ميکنم.
\"اشرفزاده\" افزود: درحالحاضر، مصرف مس تنها کارگاه مسگري چکشي در ماه به 700 تا 800 کيلو ميرسد.
اين هنرمند، اصالت توليداتش را مربوط به استفاده نکردن از ابزارآلات فني و جوشکاري دانست و گفت: به هيچ عنوان با دستگاه هاي پرس و جوشکاري کار نميکنم و به قلمزني نيز علاقهاي ندارم؛ بههمين منظور تنها ابزار کاري من چکش و سندان است.
وي با اشاره به اينکه براي درآوردن نقوش منظم در ظروف، اغلب از يک پرگار استفاده ميکند، اظهارداشت: اگر کسي به حرفه مسگري چکشي آشنا نباشد و ضربه مناسبي به ظروف وارد نکند، بيشک ظرف خراب ميشود وحتي در قلاع کاري نيز اين ضايعات جبران نميشود، زيرا ظرف به راحتي ترک برميدارد.
M/R/111
انتهای پیام/